Tuesday, January 31, 2012

Blogger: Jövőkép


Zsombor barátom fiatal egyetemistákkal készített interjú sorozat szerzője, melynek címe "Jövőkép".
De had éljek Zsombor szavaival:

"Kinek szól ez a műsor? Mi a célja?
    A műsornak számos célja van, és ezek rétegesen helyezkednek el. A felszínen szeretnénk lehetőséget adni középiskolásoknak arra, hogy megismerjék az egyetemi életet általánosságban, és egyúttal betekintést nyerjenek egy konkrét intézménybe. Ez persze nem csak a felsőoktatásba készülő diákoknak lehet hasznos, hanem olyan diákoknak is, akik szeretnének váltani.
    Miért pont egyetemisták? Miért nem szakmát tanuló fiatalok, vagy olyanok, akik nem tanulnak tovább? Manapság a továbbtanulás egy kényes kérdés – legalábbis Magyarországon. Rengeteg fiatallal találkoztam, akik vagy szülői nyomásra mennek egyetemre, vagy ha éppenséggel nem, akkor fogalmuk sincs arról, mi fog kisülni belőle. Azt is sokszor hallhatjuk, hogy akik elvégzik az egyetemet, nem fognak tudni elhelyezkedni.
    Az eddigi vendégeink magabiztosan és optimistán beszéltek a jövőjükről, ámde felmerül egy fontos kérdés: tisztában vannak az eléjük tárulkozó lehetőségekkel? Ebből a kérdésből fakad a műsor burkoltabb és hosszabb távú célja, ami nem más, mint képet adni arról, hogy a jelen generáció hogyan tekint a tanulmányaira és saját jövőbeli lehetőségeire. Ez később olyan tanulságoknak és messzemenő következtetéseknek enged teret, amelyek hasznosak lehetnek bárkinek, aki az oktatás jobbá tételében szerepet játszik."
Zsombor teljes cikkjét a műsorról itt megtalálod! 


A műsor a 2011-es évet 9 epizóddal zárta és most újra indult a nagy munka, egyelőre sajnos, de remélhetőleg sikeres stáb váltással!
Ha érdekel a sorozat, akkor ide klikkelve megtalálod a YouTube oldalukat. Ha netán már ismered, és szeretnél tudni arról, hogy mikor jelennek meg új részek, likeold a "Jövőkép" Facebook oldalát itt.


Zsombor barátom blogját továbbra is a TheWatermelonMans.Blogspot.com-on megtalálod!

_ _ _ _ _ _ _ _

Rendezte Váczi Zsombor
Operatőr CsorEsz
Mikrofonos Végh Zoltán
Eleje főcím András Halák László

No comments:

Post a Comment