Portfolio

Isten hozott!
Ezen az oldalon az eddig megjelent munkáimat láthatjátok. Szeretek fotózni, tervezni, kép szerkeszteni, fordítani és vágni – photoshop, videó vágás – minél nagyobb a kihívás annál szívesebben állok neki! Ezer apró hobbim van, és sokat már sikerült munkává fordítanom és nagyon büszke vagyok rá! Nézz körül, ha tetszik valami és keresel egy amatőrt, aki komolyan veszi a munkáját akkor keress meg bátran!

This page is dedicated to all of those hobbies of mine that I turned into actual jobs. I’ll give a short description in English as well, but this is mostly for the people here in Hungary who might be interested in hiring. In any case, if you do have questions or you like some of them, you can write to me on the email address up above!
Questa pagina e dedicata a tutti quei lavori che ho fatto nei anni scorsi. Principalmente é per le persone in Ungheria che sono abbastanza coraggiosi per darmi lavoro, anche se sono solo una principiante. Ma ci sará una breve descrizione in italiano, quindi se ti piace qualcosa, scrivimi pure sull’indirizzo email che vedi qua sopra!
_ _ _ _

ELTE
Az egyetemen írt kedvenc esszéimet magamnak publikálom itt a blogon. Mivel ez nem egy hivatalos forrás nem is ajánlom, hogy bárki idézzen belőlük, de a forrásaim fel vannak tűntetve mindegyik végén, és, akit a téma érdekel megtalálják így könnyen. Ezek messze nem elég jók arra, hogy publikálhatók legyenek, de mivel vagy a tanártól jó visszajelzést kaptam, vagy én magam büszke voltam rájuk (hibáikkal együtt) ezért mégis meg kellett osztanom őket. Mindet megtalálod az "ELTE University" oldalon.
My favorite essays from the university have all been uploaded on a separate page here on the blog. This would by my academic work. Now, a lot of them are not good enough to be actually published, and this being just a blog, I do not advise you to quote me in any way... But you will find my sources at the end of each, so if you are interested in the topic itself, don't hesitate to abuse the links I provided. You can find them on the "ELTE University" page. 
I miei saggi scritti all'università possono essere trovati sulla pagine "ELTE University", dove ho incluso tutti quelli che sono piaciuti agli insegnanti, oppure delle quali io ero personalmente molto fiera. Questi non sono per niente perfetti, ma per quelli interessati, potete trovare le fonti che ho usato alla fine di ciascuna. Non scordare che io non sono una fonte officiale! Non conviene citare me, ma, spero che saranno interessanti per voi.
_ _ _ _

◊ CENTRAL HERALD 
A Central Kávéház 2014 nyarán indított egy kis újságot vendégeinek, amely ingyenesen elvihető és tartalmaz egy kis történelmet, interjúkat és gasztronómiai ajánlót. Augusztus óta a Herald cikkeit én fordítom angolra. A Szeptemberi számban hét cikket is fordítottam és az egyik kedvenc munkáim közé tartozott. Ha szeretnél egy példányt, akkor ülj be a Centrálba (1053 Budapest, Károlyi  u. 9.) nem fogod megbánni! (Első fordításom ki van színezve a képen!)
I translated little articles in the Central Café’s Herald. The costumers are welcome to take a copy for free, so make sure you do if you visit the capital! Ho tradotto piccoli articoli in inglese per una cafetteria al centro di Budapest chiamata Central Kávéház. Ogni giornaletto é gratis per gli ospiti della cafetteria!

_ _ _ _ 

TANÁR PROFIL
Mint más bejegyzéseimből már kiderült, a gimnáziumomnak nagyon sok munkát készítettem. A diákönkormányzat elnöke ként rengeteg kis reklám és szorólaphoz adtam ötleteimet, terveimet. A programokat, amiket rendeztem iskolatársaimmal fel tudnám sorolni, de nem mondanának sokat. Viszont, három nagyobb munkám megjelent és még most is vagy megtekinhető vagy kézbe vehető az iskolában. A legutóbbi a tanár profilok készítése volt. Az én tervem alapján készült a gimnázium mostani honlapjára kis ismertető a tanárokról. Ezek itt megtekinthetők: KAG - Tanár profil, kis ízelítőért pedig a lenti képet nyisd meg! A Kürt Alapítványi Gimnázium hivatalos honlapját itt érheted el: www.kag.hu
I designed and put together a PDF profile for the teachers at my old high school. The project was ultimately needed as the school upgraded their website. Per il mio vecchio liceo ho progettato dei profili per i professori. Siccome hanno ristrutturato un pó il sito internet della scuola, c'era bisogno di aiutare la nuova immagine e cosí sono entrata io nel progetto.


TABLÓ
Az iskolának felújításában is részt vettem, ami alatt 1991-től máig minden tablót felújítottunk és kis kiállítás keretében az iskolának a fél emeletét díszítik most is. Az egyik évfolyamban sajnos anyagi gondok és egyéb félreértések miatt nem készült el a két osztály tablója. Én, révén, hogy az évfolyam közel állt a szívemhez, megleptem őket két tablóval. A második lett a nyertes és most is megtalálhatóak az iskola falán. Ez volt az egyik kedvenc projektem eddig. Nagyon sok köszönetet kaptam érte, ami miatt már magában megérte, de minden photoshop tudásom beletudtam fektetni és hihetetlenül élveztem. Igaz nem vagyok fotós, de biztosan olcsóbban dolgozom, mint más tabló készítők és nagyon szeretem mások vízióját valóra váltani!
In Hungary high school have these tableus made with the students of a given class and their teachers before graduation. Most Hungarian schools are decorated with these. I designed two for the classes above me - it was a surprise project. In tutte le scuole Ungheresi le classe hanno questi quadri preparati con le proprie foto e dei professori. Tantissimi licei sono decorati con questi - alcuni quadri hanno piú di 60 anni!


MEGHÍVÓK
Az utolsó említésre méltó munkám pedig megint csak tervezéssel függ össze. Saját osztályom és a fölöttünk lévő évfolyamnak én terveztem meg a szalagavató és ballagási meghívóját. A terv egyszerű volt, a giminknek a színei bordó-kék-arany, és azzal játszottam mind a négy alkalommal. Persze gépelési hiba becsúszott mind a két évben, ez van ha az ember egyedül dolgozik és nincsen ki ellenőrizze! De felbecsülhetetlen érzés, amikor azt, amit a gépen láttál hirtelen kezedbe foghatod! Nagyon szerettem ezeket a kis projekteket. Én ingyen dolgoztam és csak a nyomdát kellet fizetni és ez mindenkinek szimpi volt. Most persze kérnék valamennyit a design-ért, de velem mindenki jól jár!
I designed the invites for the families to our prom and the graduation as well. Ero io a progettari gli inviti per le famiglie per il ballo studentesco e la graduazione.


_ _ _ _

VIDEÓVÁGÁS és KÉSZÍTÉS
Már a gimim idején is volt alkalmam tesztelni magamat, ugyanis iskolánkban volt egy kis videóverseny és reklámokat kellett készíteni. Bár a legjobb barátom mérföldekkel ütött mindenkit, mégis poénos volt kipróbálni magam. 2009 nyarán pedig jött egy felkérés, hogy egy tánctáborban készült videókból készítsek egy videót, ami reklámként is működhet. Sajnos beismerem, hogy nagyon rossz volt a videó vágó program, ugyanis még nem tudta jól kezelni azt a HD minőséget, amivel készültek a videók. Viszont a rendelő nagyon is meg volt elégedve a végeredménnyel, és 5 évvel később majdnem 4000 ember megnézte már. Az ilyen fajta vágás mindig örömöt okoz nekem, szeretem kiválasztani a zenét, odafigyelni a ritmusra és ha tudok akkor valami háttér fonalat is kötök, amit követnek a jelenetek. Extra nehéz persze úgy dolgozni, hogy nem én vagyok a kamera mögött, de ez a kihívás része! Ha én is rendezek, vagy legalább rálátok előre az anyagra akkor sokkal könnyebb munkám van. Megbízóm a Ritmo de la Luna tánciskola volt, és ide klikkelve megnézheted a facebook oldalukat!
I also like to edit videos and make music videos. This one in particular was for a dance studio and they asked me to make a sort of promotional video out of the footage filmed at one of their camps. Mi hanno chiesto di preparare un video promozionale per una scuola di ballo usando materiale che hanno filmato ad uno dei loro campi. 

_ _ _ _ 

FOTÓZÁS
Elismerem, ez csak hobbi. Ami jelent meg munkám, azt magam tettem ki a netre. De ennek ellenére imádok forgatási fotókat készíteni, koncerten fotózni, rendezvényeken (pl. ballagás), vagy csak a saját kis portfóliómat növelni barátaimról készített képeimmel. Mindig van nálam gép, sokszor csak egy egyszerű kompakt Canon, de mostanában egy nagy EOS 300D-vel járkálok. Az utómunka az én szintemen még elkerülhetetlen, de sokszor az benne a legszórakoztatóbb! Ha érdekelnek a képeim, akkor klikkelj ide: "Photography".
I also have a lot of fun taking pictures. Admittedly, none of my photos have ever appeared anywhere - for the exception of the ones I uploaded myself! Nonetheless, even though I am an amateur I am an enthusiast as well! I never leave without at least one of my cameras and I take pictures of everything, from graduations to concerts to photoshoots for my personal portfolio. If you are interested in my pictures, click on the "Photography" page! Mi piace molto anche fare le foto, anche se ad essere sinceri nessuno mai ha publicato i miei lavori. Comunque, non esco mai senza la fotocamera e faccio foto a tutto, a partire da programmi scolastici fino a concerti col solo intento di ingradire il mio portfolio personale! Se siete interessati alle mie foto, andate sulla pagina chiamata "Photography"!
_ _ _ _