Friday, March 31, 2017

Blogger: #IstandwithCEU

Ha ezt a cikket most találod meg, az azt jelenti, hogy a kormány elfogadta azt a javaslatot, ami tönkre teszi a CEU működését Budapesten. Szólok előre, hogy megérzésem téves volt, de, amit írtam amellett kiállok továbbra is. Ha még van demokrácia Magyarországon akkor nem lesz baj abból, hogy van véleményem. Ha diktatúra van akkor még bajba is kerülhetek. Ki tudja? Bármi is történik szeretném elmondani, hogy kiállok életem végéig minden olyan oktatási intézmény mellett, ami otthont és jövőt ad több száz diáknak évente, és, akiknek célja, hogy segítse az országot, ahol tartózkodik. A CEU egy fantasztikus egyetem. Nem érdemelték meg ezt a bánás módot.

Úgy gondolom, hogy azért kéne több nőnek lenni a politikában, mert mi nem veszünk össze a mellünk méretén, míg a férfiak még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy kinek nagyobb a pöcse...

If you have found my article now, I first apologize as it is in Hungarian, second, it was written before the new reforms to change higher education in Hungary were accepted. Nonetheless, in my article I talk about how I think that education is key. Not to mention that I will always stand up for an institution, let alone a university like the Central European University, if they are threatened by injustice. CEU elevates Hungary and it helps students from all around the world. If anything it should be rewarded and not attacked.

I believe we should have more women in government because we don't compare breast size, whilst men are still more preoccupied with who has a bigger dick...
_ _ _ _ _
Bejegyzés: 2017.03.31

1, ismerem ezt a fajta elterelő hadműveletet. Ez volt az internetadóval is. Bedobnak valamit, ami tudják, hogy rengeteg embert lázítani fog, majd az utolsó pillanatban jön a vezér és eljátssza a megváltó szerepét, aki a saját pártjában békére parancsolja az embereket és kijelenti majd, hogy „Én, ÉN megmentettem a CEUt! Én nem hagytam, hogy szeretett egyetemetek elvesszen!”. És közben reménykedik, hogy a többség megfeledkezik róla, hogy a saját pártja és saját emberei közölték egyáltalán azt a lehetetlen reformot, ami ezt az egész helyzetet előhozta. Ami engem jobban aggaszt azaz, hogy miről akarja vajon jó vezérünk éppen elterelni a figyelmet…

2, nagyon fájhatott, amikor nem hívtak meg minket az elnöki beavatásra, ugye? Fájdalmas volt, az, hogy végre egy hozzánk hasonló kaliberű zsebekben turkáló ember lett az elnök és a seggnyalás ellenére tökéletes tudatta mennyire nem vagyunk fontosak. Szar érzés lehet. És megtalálta az egyetlen módot, hogy felhívja magára a figyelmet, az egyetlen dolog, ami iránt Amerika érdeklődést mutatna ki, és a fenti pontban említett módszerrel akarja majd helyre tenni a kapcsolatot azzal a rothadó naranccsal, mert a seggnyalás nem volt elég hatásos.

3, és ez a legfontosabb: Az oktatás szent. Nekünk angol és amerikanisztika szakosoknak nem egyszer segített a CEU és fog és akar még segíteni a jövőben évekig. Magyar könyvtáraink sokszor nem olvasó barátok, és sok szak szenved már azért mert nincsenek megfelelő források, amik itthon elérhetőek lennének. Ahhoz képest, hogy Európa közepén vagyunk, sokan tudjuk, hogy nem vagyunk a világ közepe. Bármilyen olyan intézmény, ami segíti országunkat előre haladni az akadémiai életben az én véleményem szerint segítséget és tiszteletet érdemel - első körben a diákoktól. De hát mi mások voltak a politikusok egyszer, mint maguk is egyetemi diákok? Ami most történik az tökéletesen az ellenkezője a tiszteletnek.

Nem elég, hogy undorral tölt el, hogy ez a kormány mi tesz. Annál jobban undorodom politikai hovatartozásukat jelző HÖK-ösöktől, akik elfelejtik, hogy maguk is egy egyetem alkalmazásában vannak. Undorodom emberektől, akik azaz egyetem/főiskola ellen fordulnak, aminek köszönhetik a diplomájukat. Ez pont olyan, mint az, hogy a mostani politikusok ingyen élvezhették az oktatást most pedig tőlünk olyan összegeket várnak fel, amit nem elég, hogy alig lehet kifizetni, de még nem is jut belőle az egyetemnek, ahova fizetjük. Az oktatás itthon olyan, amilyen, és kevés a jó dolog benne, de ami jó azt meg kell védeni! Egyre ritkább az, ami reményt kelt. Az én tanszékem kiáll a CEU mellett és ez engem büszkeséggel tölt el.

Számomra az egyetemek közötti rivalizálódás sosem volt érthető. Bölcsészek fogjuk össze minden városban, minden országban, egyetemtől független. A CEU-nak szüksége van arra, hogy hangoztassuk fontosságát és pontosan ezt is fogom tenni! 

https://www.change.org/p/hungarian-national-assembly-save-the-central-european-university

PS: A javaslatra, miszerint kell, hogy legyen Amerikában is campusa az egyetemnek ahhoz csak annyit tennék, hogy “Central European University” a neve, és nem “New York University’s one branch over the sea”...


No comments:

Post a Comment