Wednesday, September 28, 2016

Blogger: Nem érdekel mire szavazol, amennyiben tudod, hogy mit csinálsz

We will have a referendum in Hungary on October 2nd, 2016, about whether or not we should stay in the European Union. I wrote a few sentences on it, and the jist of it that I don't care how people vote, as long as they promise to check what they are going to do to the rest of the country with their decision.
Avremo un referendum in Ungheria il due ottobre del 2016, riguardo alla nostra posizione nell'UE, se restare o andare. Per riassumere quello che ho scritto, dico solo che non importa chi come vota, basta che sappia cosa significherá la sua scelta per il resto del paese.
_ _ _ _ _ 

MKKP plakát, Károly körút és Dohány utca sarkán.

Egy dologból már túl sokat láttam ebben az országban: tudatlanság. Mindenki hülye. Ne aggódj, én is az vagyok, itt nem másokat akarok lehúzni, vállalom, hogy én is egy nagy hülye vagyok.

Láttál billió plakátot, propagandát, szomorú történeteket, amik mind arra akartak téged rávenni, hogy 'Tedd azt, ami helyes', holott, ami helyes itt nem elég, hogy hülyeség, hanem immorális és rasszista is.

Rómában, a Via dei Cestari 34-ben van egy épület, mely az 1956-os Magyar Forradalom Diákjainak Kollégiumaként működött. Egy diktatúra áldozatai voltak fiatalok és egy jobb jövőt akartak. Mi állította meg az olaszokat, hogy ne küldjék el őket? Mi állította meg őket, hogy ne közöljék velük, hogy ez nem az otthonuk? Hogy ne nézzék őket neveletlen állatoknak, akik csak azért jönnek, hogy a hepatitiszükkel megerőszakolják az olasz lányok? Talán mert egyetemisták? Az kit érdekel? És ez lehetett volna Amerikában, Kanadában, bárhol, ahova egy magyar ember betette már a lábát egy szebb jövőt remélve.

Lehet, hogy félsz egy ismeretlen kultúra és vallástól, tudod mit? Mindenki fél. A különbség ott van, hogy, ahogyan azoknak a diákoknak sem volt szíve vágya felállni és elhagyni a hazájukat, garantálom neked, a menekülteknek sincsen. És félhetsz tőlük, utálhatod őket, meg van a jogod hozzá, de garantálom neked, hogy egy olyan kormányunk van, akik minden megtesznek azért, hogy kizárják őket úgy is. De ha mellettük szavazol nem a menekült jövőjét veszed el, hanem az enyémet.

Tudtad, például, hogy, amikor Anglia kilépett az Unióból akkor a font értéke lejjebb esett, mint a 2008-i válság alatt valaha volt? Hogy a szavazáson az öregek szívatták meg a fiatalokat, mivel az oktatástól kezdve cégeken keresztül a külföldi együtt működést csak meg nehezíti a jelenlegi helyük? HOGY TÖBB EZER ANGOL ÚGY MENT SZAVAZNI, HOGY FEL SEM FOGTA MIT SZAVAZ MEG? Hogy a legmagasabb számban keresett mondat a google-ban másnap az volt, hogy ’Mi az EU’?

Mit gondoltok miből van pénz a sok 'Új Széchényi Terv'-re? Talán a mi kedves politikusaink fizetik a zsebükből? És ha nem jön ’Brüsszelből’ a pénz, akkor honnan fognak lopni? Azt hiszed nem a mi adóinkat fogják csak növelni és növelni?

Itt vagyok én. És te. Vagy a gyereked, unokád, testvéred, barátod, bárkid, akinek az önéletrajzába kell már a külföldi tapasztalat, és még ha ki is jutna valahova, garantálom neked, kifogják őt nézni azért mert magyar. Lehet, hogy még szavazási joga se volt, amikor azaz Október 2 eljött; de ott lesz mindig is, hogy nem fog pályázatokat nyerni, nem fog tudni tanulmányaira pénzeket szerezni, nem lesz soha olyan szinten, mint egy ország diákjai, akikből profitálhat egy EUs ország. Gusztustalan, tény, de ez van. Ahogyan a mi kormányunk is csak a pénzt látja mindenben, hidd el mások is, és ebből a versenyből NE vegyük ki magunkat tudatosan!

Úgy őszintén, mit ért el valaha Magyarország azzal, hogy kivonta magát dolgokból? Földrajzilag is a kontinens közepén vagyunk! Hogyan gondolja valaki, hogy megszüntet kapcsolatokkal, egy rendszerrel, ami segít abban, hogy ne legyünk egyedül? És apám… hány éve vagyunk egyedül? Nyelvünknek nincsen rokona, hagyományaink elhalnak, már juhász se lehetsz diploma nélkül, és a nagy városba költöző se talál munkát. Az egyetemen van több csoporttársam is, aki örül, hogy ebbe az országba jött tanulni és soha nem akarom, hogy ettől a lehetőségtől megfosszunk valakit, akit a mi kultúránk érdekel, akit a mi történelmünk fog meg. Nem az a válasz, hogy elfordulunk és bezárjuk az ajtót. Soha a történelem során egyszer nem volt az a válasz.

Picivel több, mint 1200 emberről van szó. Egy 9.9 milliós lakosságban, ahol már nincsenek orvosok, tanárok, lassan diákok sem, és tényleg azon megy a vita, hogy 1200 embernek adunk-e otthont? Akik mellesleg nem is feltétlen fognak itt letelepedni.

Nem érdekel elmész-e szavazni vasárnap, nem érdekel, ha nemmel, ha igennel fogsz voksolni, tudod mit? Azt is leszarom ha a következő választáson is megint a rasszista és elvetemült katolikus (szarkazmus) Fideszt szavazzátok meg újra, mert nem érdekes. Még egy szabad országban élünk és mindenki azt tegye, amit a szíve kíván, csak előtte, szépen kérem INFORMÁLÓDJON ARRÓL, HOGY MI A KÖVETKEZMÉNYE A TETTÉNEK.

No comments:

Post a Comment