Saturday, December 27, 2014

Cooking with CsorEsz: Mézeskalács shake


Két félképen lehet elkészíteni ezt a fajta shake-t, a titok a fagylaltban van. 

Hozzávalók:
- banán (1 adaghoz)
- tej
- mézeskalács fűszer mix
- diós fagylalt/mézeskalács fagylalt

Pár hete egy mézeskalács izesítésű fagylaltba futottam a Spar-ban, és hát sajnos valószínüleg már egyszer kiolvadt, mert kristályos volt a belseje, és igaz jégkrémnek nem volt finom, de ízesítőnek pedig tökéletes volt.

Először leturmixolsz egy banánt egy kis tejjel, ez alatt a fagyit hagyd olvadni egy pár percig. Utána három evőkanálni adagot tegyél a turmixba és addig kapcsold vissza míg el nem osztódik. Ha szívószállal szeretnéd inni, akkor több tejet adj hozzá, más esetben az olvadozó fagyi elég ahhoz, hogy ne fagylalt hanem shake állaga legyen. 
A cél az, hogy miközben iszod banános, de az utóíz pedig a fahéj és gyömbér keveréke lesz. 
Abban az esetben ha nem találsz ilyen fagyit, akkor két dolgot tehetsz:
- Van egy mézeskalács fűszermix és abból egy keveset belekeverhetsz a turmixba és dió fagyit használni (a szerecsendió jól keveredik a sima dió fagyival!)
- Vagy, a macerásabb verzió, ugyanezt a fűszerkeveréket bele főzöd tejbe, megvárod míg kihül, leszűröd és utána kevered a dió fagyihoz.

Az utóbbi egy mézeskalács latte elkészítéséhez is alkalmas!


Érdemes kipróbálni variációkat, az biztos, hogy egy napi banán senkinek nem árt és jó alapot ad a shakenek, továbbá meg laktat, szóval nem fogunk öt percenként a fagyi után nyúlni!


Jó étvágyat kívánok hozzá!

No comments:

Post a Comment