Saturday, October 20, 2012

Building With CsorEsz: 'Isten Hozott' Tábla

Az egyszerű otthon elkészíthető díszek közé tartoznak a gyerek rajzok és kis dolgok, amiket készítünk. Én személy szerint szeretek díszeket csinálni, a nővérem pedig gyakran nyomtat ki rajzokat, amiket kiszínezünk. Ő maga adott egy ötletet, és semmi pluszra nincsen szükséged csak színes narancs papírra, vékony fehér karton papírra és színes ceruzák!


Először is a fehér papírra írjuk rá a szöveget, amit szeretnénk. Ugyebár én a kedvenc őszi ünnepemre készítettem, szóval az én szövegem "Happy Halloween". Ha profibbnak akarod, akkor pedig Word dokumentumban Wordart-ot használva írd ki a szöveget, amit szeretnél, majd a vékony kartonra nyomtasd rá.


Ragaszd rá a színes papírt a kartonra. A színes papírnak nagyon vékonynak kell lennie; ilyesmit ajándék csomagolásra használnak, szóval a papír boltban ott keressétek. Amennyiben Halloween-ra készül a tábla, akkor lila is lehet a papír! Kellemes színe van és biztosan feldobja majd a színeket a lakásban. A papíron egyértelmű hajtások lesznek, emiatt ne aggódjunk, ez a lényeg! Nem lehet ilyen minőségű papírt tökéletesen ráragasztani kartonra, és ez a célunk A képnek így olyan hangulata lesz, mintha kis erecskék futnának alatta és egyaránt mintha egy száraz fa levél lenne - ami remekül erősíti az őszi témát. Egy fekete filctollal színezzük át az írást, hogy ne derüljön ki, hogy rányomtattuk már a meglévő papírra.


Ami maradt az a díszítése a képnek. Nagyon sok dolgot lehet rá tenni, ebben az esetben mi egy tököt tettünk rá. Ha beírod a google-ba, hogy "______ drawing" akkor kihoz képeket, amiket kilehet nyomtatni és színezni. Sokkal jobban néznek ki ha magunk színezzük ki őket, mintha előre kiszínezettet nyomtatnánk ki. A kiválasztott díszt - macska, boszorkány, tök - csak két ponton rögzítsük rá a papírra, mert így kicsit meghajlik a papír és 3D hangulatot fog kllteni.


A kész táblát pedig ajtótól kezdve ablakig bárhova kitehetjük, garantáltan felfog figyelni rá mindenki, hiszen az otthon díszített kézműves munkáknak mindig van egy kis plusz szépsége. Ajánlom ezt karácsonyi időszakban és húsvétkor is. Egyrészt jó szórakozás és ha a gyerekekkel együtt csináljuk, akkor az ő műveik látják el a lakást.

No comments:

Post a Comment