Monday, June 11, 2012

Cooking With CsorEsz: Baconos Sajt Bomba


Hozzávalók:
- trapista sajt/laktózmentes sajt
- tejföl
- tojás
- bacon/szalonna/sonka
- muffin sütőforma

Nem véletlenül nem írtam oda fent mennyiségeket, és ez azonnal egyértelművé is válik a kedves olvasónak! 
Először is mossuk ki jól a sütőformát, majd az általában 12 lyukas formában annyit rakjunk ki baconnel, amennyi sajt bombát szeretnénk készíteni. (A baconöket a legegyszerűbb kereszt formájában egymásra helyezni. Kettőnél többet ne használjunk egy lyukra.)
Egy tálba reszeljünk sok sajtot és adjuk hozzá a tejfölt. 6 darab sajt bombához olyan két evőkanál tejföl kell, és 1 db tojás. A fontos az, hogy a sajt mindig több legyen, de, aki tejfölösebben szereti, az nyugodtan csinálja úgy! Keverjük össze! (A tojás segít ahhoz, hogy folyósabb legyen a keverékünk és persze szép aragy színt is ad neki.)
Ezek után egyenlően osszuk el a keveréket a baconökön. 
A sütés problémás lesz, de megoldható! Én 250°-on sütöttem olyan 30-40 percig. Mivel nem mindegyik sütő tud ilyen erős lenni, ezért lehet, hogy több ideig fog tartani. A bombák akkor készültek el, amikor kicsit megemelkednek, de ne ijedjünk meg a méretétől, amint hideg levegő éri, azonnal leeresztenek az eredeti méretükre. Ajánlott melegen tálalni, hiszen akkor még olvadt a sajt!
Pár másodperc várakozás után egy kanállal a legegyszerűbb kiemelni. Fontos, hogy a bacon eléggé sós magában, ezért nem érdemes utána sózni a keveréket. Viszont ha esetleg másmilyen hússal sütünk, akkor nem árt egy csipetnyit beleszórni. Tálaláshoz friss zöldséget ajánlok! 
Ez egy rendkívül egyszerű előétel és az ember észre se venné, hogy az első két alkalom után már csukott szemmel is megy!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

No comments:

Post a Comment