Saturday, February 11, 2012

Cooking With CsorEsz: Magyaros Csirke



Hozzávalók: (5 főre)
- 10 felső csirkecomb
- 3 db alma
- Fűszerkeverék:
  × konyhasó
  × paprika
  × fokhagyma
  × bors
  × majoranna 
  × rozmaring


Tisztítsuk meg a csirkecomb felsőket majd a hús és a bőr közé egy púpos teáskanál fűszerkeveréket egyenletesen osszunk el. A csirkéket egy üvegtál vagy tepsibe helyezzük, majd a 3 felszeletelt alma csíkokat helyezzük el a combok között. A maradék fűszerkeveréket még szórjuk a húsra. Csirkétől és sütőtöl függően, kb. 60 percig kell sütnünk, 200°-220° között. Néha érdemes egy csirkecombot kiemelni és tesztelni, megsülte a csont körül is. A csirke csontból kivált lé pedig tökéletes kocsonya lesz másnap reggelre, kicsit csipős lehet a fűszerkeverék miatt. 
Kotányi 'Sültcsirke fűszersó' alatt ugyanezt a keveréket találjuk meg, annak, aki nem akar vacakolni annak ajánlatos azt megvásárolni, de lehet, hogy szívesebben keveri az ember a saját mixjét. 
Ez a tál tökéletes vasárnapi ebédhez, bármilyen köritéssel. 


Jó étvágyat kívánok! :)

1 comment:

  1. Vampires is not at all like in the movies or books. Sure, I understand. You are young you have the whole world open to you. You can be anything that you choose if you apply yourself and try hard to work toward that goal. But being a Vampire is not what it seems like. It’s a life full of good, and amazing things. We are as human as you are.. It’s not what you are that counts, But how you choose to be. Do you want a life full of interesting things? Do you want to have power and influence over others? To be charming and desirable? To have wealth, health, and longevity? contact the Vampires Lord on his Email: Richvampirekindom@gmail.com

    ReplyDelete