Saturday, February 11, 2012

Cooking With CsorEsz - Magyaros Csirke



Hozzávalók: (5 főre)
- 10 felső csirkecomb
- 3 db alma
- Fűszerkeverék:
  × konyhasó
  × paprika
  × fokhagyma
  × bors
  × majoranna 
  × rozmaring


Tisztítsuk meg a csirkecomb felsőket majd a hús és a bőr közé egy púpos teáskanál fűszerkeveréket egyenletesen osszunk el. A csirkéket egy üvegtál vagy tepsibe helyezzük, majd a 3 felszeletelt alma csíkokat helyezzük el a combok között. A maradék fűszerkeveréket még szórjuk a húsra. Csirkétől és sütőtöl függően, kb. 60 percig kell sütnünk, 200°-220° között. Néha érdemes egy csirkecombot kiemelni és tesztelni, megsülte a csont körül is. A csirke csontból kivált lé pedig tökéletes kocsonya lesz másnap reggelre, kicsit csipős lehet a fűszerkeverék miatt. 
Kotányi 'Sültcsirke fűszersó' alatt ugyanezt a keveréket találjuk meg, annak, aki nem akar vacakolni annak ajánlatos azt megvásárolni, de lehet, hogy szívesebben keveri az ember a saját mixjét. 
Ez a tál tökéletes vasárnapi ebédhez, bármilyen köritéssel. 


Jó étvágyat kívánok! :)

No comments:

Post a Comment