Wednesday, November 30, 2011

Blogger: Ismerjük meg a PIKNIK UNDERGROUND-ot!

Műfaj:
 Alternative Rock / Indie

Tagok:
Horváth Gábor - gitár
Kárpáti Krisztián - ének, gitár 
Zsidel Miklós - dob
Acsády Soma - basszusgitár
"Krisztián együttest keresett, Gábor pedig énekest. Néhány internetes levélváltás után 2010. júliusának közepén aztán találkoztak a Gödör kávézójában, majd megegyeztek abban, hogy a dolog megér egy próbálkozást. A kezdeti ötletelések és egymás zenei világának megízlelése után elkészült az Old-Fashioned Guy és a The Factory of Abandoned Quests demója. A kreatív folyamat azonban akkor kapott igazi lendületet, amikor 2010. szeptemberében Gábor megmutatta Mikinek az addig elkészült ötleteket, aki azonnal kedvet kapott a közös munkához. Soma később csatlakozott: 2011. januárjában az együttest elhagyó korábbi basszusgitáros helyét vette át. (Gábor korábban mind Mikivel a The Absolute zenekarban, mind pedig Somával a Bijou együttesben dolgozott már együtt.) A lelkesedés, elhivatottság és munkakedv azóta is töretlen." - Ez a bemutatkozójuk a facebook oldalukon.


De miért érdekel ez minket? 
Na, most, sok dolog ide sorolható. Nov. 30-án először voltam a koncertükön és mondanom kell, hogy egy jó "The Cure” koncertet idéztek fel bennem. És az sok jót jelent! A dobos egyértelműen vér profi, a dallamok kellemesek és hát csak jót tudok mondani az énekesre. 
Talán érdekel, hogy én hogyan jövök ehhez az együtteshez, hát a történet itt fordul poénossá... Az együttes énekese, Krisztián, történetesen a volt biológia tanárom. Kellemes meglepetés volt, amikor először énekelni hallottam és azóta is ajándék ha a hangját hallom. Ő számomra a magyar David Bowie. És ha tőlem jön ez a komment, elhiheted, hogy komolyan is gondolom!
Őszinte leszek, ezek olyan dalok, amiket az embernek előben kell hallani. Ahogyan a filmet is a mozi vászonra tervezték, a zenét és koncertekre írták. Lehet, hogy neked elsőre nem jön be, de érdemes meghallani, látni őket élőben. Egész biztosan lesz olyan dal, ami belelopja magát a szívedbe!
A dalszövegekről csak annyit tudok mondani, hogy van bennük fantázia és egyértelmüen nagyon sok munka. 
Végső soron nagyon kellemes volt őket élőben hallgatni és ajánlom mindenkinek. Az itt alul látható linkre klikkelve megtalálod őket Facebook-on és ott belehallgathatsz a dalaikba. Vagy esetleg nézd meg a videó klipjük a bejegyzés alján!

UPDATE (2015): Az együttes már nem koncertezik, a tagok külön váltak, de szerencsére a dalaik még elérhetőek a neten, szóval a klipjüket, az egyik koncert felvételt és a többi dalt még megtalálod a fent látható facebook oldalon!

No comments:

Post a Comment