Tuesday, June 21, 2011

Névadás - Choosing A Name - Scegliere Un Nome

Ha kicsit is érdekel téged a film/zene/TV kritika, akkor már kellett találkoznod ezzel a honlappal: www.thatguywiththeglasses.com
Az internet elvette a TV szerepét számomra. Már a letöltést sem szoktam eröltetni, hiszen egyre több honlap van, ahol megnézheted a sorozatok részeit egyben. Az egyetlen probléma, hogy nem minden Amerikai site engedi, hogy Európaiak (had pontosítjak, Európán belül Magyarországiak) láthassák a videókat. Ez mindig is idegesített, mert nem értettem. Saját YouTube videómat is letiltották, amit egyszerűen nevetségesnek tartok. Megértem, hogy vannak copyright-os dolgok, filmektől kezdve zenékig, de az, hogy magát a videót lehet látni, kivétellel abban az egy országban, ahol feltöltötték, az kicsit eléggé nagy baromság. (Ezért is köszönöm Finnországnak, akik miatt Conan O'Brien a műsorát lehet nézni nálunk is. Kiitos!)
De van egy apróság, amit a copyright-al is ki lehet védeni. Amennyiben film anyagot kritikára használja fel az ember, akkor nem lehet támadni a kritikust. Már olvashattad, hogy kifejtettem miért nem szeretnék video blogot indítani, de ha szeretnél egy két igazán vicces film kritkát látni, akkor a lap alján megtalálod a kedvenc kritikusaimat, nézz meg egy kettőt! (Ne a képre, az írásra kattints!)
Ha lefutsz az oldal aljára és megnézed a kritikusok képeit, feltünhet, hogy a rendes nevük mellett van egy művész név is, úgy lehettek híresek ugyanis. Mint láthatod nekem is van egy nevem "CsorEsz", ha ismersz tudod, hogy az eredeti nevemnek a kombinációjából van ez a becenév, bár ha őszinte vagyok, apumtól loptam... Viszont nem sértés képpen, de sokkal több angol anyanyelvű ember van a világban mint magyar, ebből kifolyólag egy olyan művés nevet akarok választani a film kritikus énemnek, amit más nyelven is értenek és ki tudnak olvasni. Ezért sok sok gondolkodás után megtaláltam a nyertes:
Chores - What's next on my list?
A "chore" (chôr) házimunkát jelent és a "chores list" pedig a házimunkát felsoroló listát jelenti, amit általában a szülők a gyermekeiknek állítanak össze. Ez minden angol tanár kedvenc témája, ha bármely angol tankönyvet végig szenveded, akkor tudhatod, hogy legalább egyszer volt ez a házi feladatod, hogy állítsd össze te hétvégénként mivel segíted a szüleidet.
A szegmens neve "What's next on my list?..." (Éppen most néztem meg a...) és szépen lassan végig megyünk az én listámon! Nem sokára megjelenik az új bejegyzésem "What's next on my list? Much Ado About Nothing" ( Éppen most néztem meg A Sok Hűhó Semmiért 1993-as és az újra mesélt 2005 változatot.). Utána pedig folytatjuk a Star Wars I, II, III-al és X-Men Origins: Wolverine. Szoval sok jó vár még ránk!

If you are somewhat interested in the style of movie critic you certainly must have encountered this web site: www.thatguywiththeglasses.com
For me internet has taken the place of television. I don't even insist on downloading anymore, as long as I can see what I want up on the websites. The only problem is that many american sites, among them YouTube doesn't like to broadcast in my fair little country. And we seem to be the only exception to those damn copyright rules... But as I have later found out the copyright laws can be avoided when a material is used for review purposes. And that is why I am here, I am interested in the review genre. If you are too, you have to check out these reviewers, whose pictures you'll find below, in the end of the entry. (Please, click on the writing instead of the picture!)
The biggest problem is, that I have a nickname that is not so easily pronounceable by anyone else but my fellow citizens, therefore I came up with a nickname and catchphrase that will be understood more easily:
Chores - What's next on my list?
You see, it is after all the most preferred subject for English teachers who teach English as a second language, to give out as homework for the kids to write a list of their chores during a weekend. Mostly this name is perfect for me, because basically it is my nickname written down in English phonetics. So, the new segment will be called "I've just finished watching..." and shortly my first reviews will appear, such as "What's next on my list? Much Ado About Nothing". Afterwards we will continues with Star Wars I, II, III and X-Men Origins: Wolverine. So we have a lot of ground to cover!

Per le critiche di film, musica e serie televisive ho deciso di usare un nome artistico che sará:
Chores - What's next on my list?
Questo si rivolge ai lavori intorno alla casa. I professori di inglese lo usano spesso come compito per casa, in cui i bambini devono scrivere una lista di come aiutano la mamma in casa durante in weekend. Tra poco arriveranno le mie critiche, ma nel frattempo, se sei interessata, puoi vedere alcuni video dei miei critici preferiti, cliccando sulle scritte delle foto qui sotto!

Ps: I Love you Spoony!
Doug Walker - Known As "Nostalgia Critic"

Lindsay Ellis - Known As "Nostalgia Chick"

Noah Antwiler - Known As "Spoony"

No comments:

Post a Comment